panteó

El panteó del cementiri de les Corts en honor als soldats. Foto: Ajuntament

El cementiri de les Corts ha inaugurat la rehabilitació del Panteó dels Soldats d’Ultramar, una intervenció que ha comptat amb un pressupost de més de 93.000 euros i que ha estat parcialment finançada amb l’impost turístic, a més de l’aportació de Cementiris de Barcelona. Es tracta de l’espai que recorda els més de 725 soldats que van perdre la vida en les guerres colonials de Cuba i les Filipines.

Les obres de millora han servit per recuperar la imatge original del mausoleu, obra de l’arquitecte municipal Pere Falqués i Urpí, amb data de 1902. Alhora, també se n’ha millorat la il·luminació i la ventilació i se n’han reformat les portes, les baranes i les escales.

Homenatge a les víctimes

Aprofitant la inauguració del panteó rehabilitat, que es va fer dissabte passat, 11 de novembre, l’Ajuntament va organitzar també un homenatge als soldats d’Ultramar. En aquest sentit, el consistori va deixar clar que no es tractava d’una exaltació del colonialisme, sinó al contrari: un record a les víctimes d’aquelles guerres colonialistes, que van ser principalment fills de famílies humils i treballadores.

L’acte va comptar amb la presència de representants polítics del Districte de les Corts i de l’Ajuntament, i hi va haver una actuació musical.