Camp Nou. C.G.

Durant la campanya electoral a la presidència del Futbol Club Barcelona, els quatre candidats en disputa, Jaume Ferrer, Marc Ingla, Agustí Benedito i Sandro Rosell, van mostrar la seva predisposició a lluitar per fer més accessible les instal·lacions del Camp Nou. Quan ja han passat quatre mesos de la victòria de Sandro Rosell, encara no s’ha donat cap passa en aquest sentit, tot i que Manel Mora, coordinador de l’Associació Blaugranes en cadira de rodes, reconeix que es va reunir amb Sandro Rosell el passat 7 d’octubre i van acordar que les persones amb mobilitat reduïda es traslladarien al lateral del camp, a prop de les llotges per a empreses.

‘VISIBILITAT NUL·LA’

Actualment, les persones que utilitzen cadira de rodes es reparteixen a dues zones ubicades a la primera graderia del gol nord i del gol sud. “El problema és que tenim una visibilitat nul·la ja que la gent tendeix a aixecar-se quan es generen ocasions de perill” comenta Mora, qui sentencia, “malgrat que vaig al camp cada partit, he de veure tots els gols repetits a la tele”.

A més a més, les persones amb mobilitat reduïda no disposen d’una localitat assignada i “s’han donat casos d’ovebooking, en els que qui arriba l’últim es troba sense lloc”. Per aquest motiu l’entitat Blaugranes en cadira de rodes, demana que es faci un cens de les persones amb mobilitat reduïda que assiteixen al Camp Nou i se’ls hi assigni una localitat fixe.

La reforma del Camp Nou que preveia el projecte de Norman Foster contemplava diferents millores a l’interior del camp que estaven encaminades a millorar els aspectes de mobilitat, però l’actual junta directiva ha frenat el projecte Foster, i amb ell les millores de mobilitat prevsites. En aquest sentit, Manel Mora es mostra conciliador i considera que des de l’entitat que coordina sempre s’han mostrat “col·laboradors i pragmàtics, ja que som conscients que fins que no es remodeli l’interior del camp no se solucionarà el problema de mobilitat.

MÉS ENLLÀ DEL CAMP

Algunes de les barreres amb les que es troben els visitants del Museu amb problemes de mobilitat. C.G.

Però el Camp Nou és només la punta de l’iceberg dels problemes de mobilitat que presenten diferents instal·lacions blaugranes. A tall d’exemple, fa uns mesos la televisió del club, Barça TV, va convidar a Manel Mora als seus estudis per fer-li una entrevista; va ser impossible per en Manel accedir als estudis i l’entrevsita va quedar en res. A més a més, Manel Mora està esperant un trucada del club per realitzar una visita pel Miniestadi, el Palau Blaugrana i la ciutat esportiva de Sant Joan Despí i detectar les barreres arquitectòniques que hi existeixin. Una altra de les zones que presenten un major nombre d’entrebancs és el Museu del Barça, rebatejat fa uns mesos com a Camp Nou Experience, ja que inclou una zona multimèdia i un tour guiat per algunes de les zones per on conviuen els futbolistes com el vestidor o el túnel que segueixen per accedir al terreny de joc. Doncs bé, per a molta gent, aquesta experiència que proposa el Museu del Barça es queda a mitges, ja que, si bé es cert que tota la zona multimèdia i l’apartat on es troben els trofeus del club, estan totalment habilitades per a les persones que van amb cadira de rodes, sortir a la graderia del camp o a la gespa a través del citat túnel resulta totalment impossible. Una legió d’escales i barreres s’interposen entre el visitant amb mobilitat reduïda i la gespa del coliseu blaugrana.

NOVETATS DEL MUSEU

Algunes de les barreres amb les que es troben els visitants del Museu amb problemes de mobilitat. C.G.

Des que la nova junta directiva presidida per Sandro Rosell va accedir a la presidència del club, el Museu ha patit una sèrie de canvis; s’ha suprimit la maqueta i les fotografies que il·lustraven el Camp Nou que havia dissenyat Norman Foster, ja que l’actual directiva ha desestimat seguir endavant amb aquest projecte. Un altre dels canvis que s’han produït els darrers mesos és la reducció dels espais del camp que ara es poden visitar; un d’aquests espais que ara ja no s’inclouen en els quasi 20 euros que costa fer el tour pel Museu del Barça és la llotja presidencial. Segons van relatar diferents treballadors del club a aquest redactor, la llotja es podia visitar durant el mandat de Laporta, però amb l’arribada de Rosell, aquest va considerar que els visitants “embrutaven massa” la zona i va restringir-ne l’accés sense donar cap explicació.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram