El ritme d’inscripcions ha crescut molt en els darrers dies, però encara ho ha de fer una mica més fins demà passat. Aquest és el missatge que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, els organitzadors de la V de l’Onze de Setembre que dijous es farà a Barcelona, han llançat en les darreres hores.

Més de 470.000 persones ja s’han apuntat a la Via Catalana 2014, però encara queden alguns trams per acabar d’omplir i fer possible, així, amb els colors de la senyera, els onze quilòmetres de recorregut de la V. En aquest sentit, els organitzadors estan convençuts que entre avui i demà les inscripcions faran l’última embranzida. De fet, així va succeir l’any passat, quan semblava que els trams de les Terres de l’Ebre no s’acabarien d’omplir i finalment va sobrar gent. Enguany, el 15 d’agost només hi havia 150.000 persones inscrites i a hores d’ara ja s’ha més que triplicat la xifra.

UN MOSAIC IMPRESSIONANT
Tant l’ANC com Òmnium, agrupades en la campanya Ara és l’hora, han insistit en les darreres setmanes que la inscripció a la V era i és molt important, fins i tot més que l’any passat, ja que és indispensable per poder organitzar els manifestants perquè els colors de les seves samarretes formin dues senyeres al llarg de la Diagonal i la Gran Via. Un mosaic impressionant que, si s’acaba podent materialitzar correctament, es convertirà en una imatge aèria que donarà la volta al món. “Es tracta d’oferir una imatge espectacular i clara sobre la nostra voluntat de votar”, afirmen els organitzadors. Un mosaic que serà possible, també, gràcies a les diverses assemblees territorials acollidores, que s’encarregaran de vetllar perquè cada tram de la V funcioni correctament.

La inscripció es pot fer des de la web i també per telèfon trucant al 902 811 914. Paral·lelament, els organitzadors estan buscant joves nascuts el 9 de novembre del 1998 perquè omplin el vèrtex de la V a les Glòries. El compte enrere ha començat.

Teatre i una xerrada històrica, els actes programats a les Corts

El districte se suma a les commemoracions de la Diada amb dos actes que tindran lloc avui i demà.

Aquest vespre, a partir de les set, se celebrarà la sessió divulgativa sobre la Guerra de Successió amb l’historiador i filòleg Josep Moran. A la xerrada, Moran explicarà com la guerra de Successió i particularment els setges de Barcelona van tenir una incidència especial a les Corts “tant en el sentit territorial i estratègic, com en el social”. D’altra banda, demà tindrà lloc l’espectacle teatral de base històrica 300 anys: de la foscor a la llum, presentat per l’ACTAT (Associació de les Companyies de Teatre de l’Auditori de les Corts) i dirigit per Mo Llucià i Enric Estany.

L’espectacle, que té una durada de 60 minuts, fa un recorregut de tres segles a través d’una síntesi acurada dels esdeveniments històrics que van començar amb els fets de 1714 i que expliquen el perquè de l’actualitat social i política. Sobretot, però, aborda les conseqüències que van comportar aquells fets en el desenvolupament cultural del poble català.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram