L’alcalde Hereu durant la inauguració de l’àrea barcelonina de Can Rigau. Arxiu

El futur parc metropolità de Can Rigal avança a dues velocitats; mentre que les màquines exacavadores ja treballen per transformar les 1,9 hectàrees de parc que abracen Barcelona, les 6 hectàrees restants que pertanyen al municipi veí de l’Hospitalet s’allargaran fins l’any 2012. El motiu d’aquest retard a la part hospitalenca es deu a que encara queden diferents tràmits pendents abans de poder començar les obres al parc; el principal factor que encara queda per resoldre és el trasllat de la subestació de Fecsa i acabar de solucionar els tràmits urbanístics que han de permetre aixecar prop d’un miler de pisos als barris de Florida i Pubilla Cases.

Per la seva banda, les obres de la part barcelonina de Can Rigal van arrencar a finals de desembre i segons la regidora de les Corts, Montserrat Sànchez, aquestes s’enllestiran “a la primavera”. Tot i que la urbanització del parc es troba encara en fase embrionària, els primers moviments de terres, ja permeten albirar la fesomia que tindrà Can Rigal.

PROCÉS PARTICIPATIU

Un dels punts més destacats en la realització del disseny que tindrà Can Rigal ha estat la participació veïnal i les diferents propostes que han aportat les diferents entitats del districte. En aquest sentit, el disseny final de Can Rigal, tant de la part barcelonina com de l’hospitalenca, comptarà amb diferents aportacions veïnals com la pista fúting, la zona destinada al pic-nic, el frontó o l’area d’esbarjo per a gossos i altres mascotes.