Una escena de Ma, me, mi ... Mozart!, una de les obres incloses a la part familiar del cicle ‘Les Corts és Música’. Foto: Districte

El mes de març arriba carregat de propostes culturals adreçades a tota la família. La principal, sens dubte, és el cicle familiar de ‘Les Corts és Música’ (LCéM), però l’oferta va molt més enllà d’aquesta proposta, amb festivals de cinema i matins infantils a L’Espiga, entre altres.

Sigui com sigui, però, el protagonisme d’aquest mes se l’emporta el LCéM, que si bé al febrer es donava a conèixer amb una proposta de tall clàssic, el primer de març va ser la data escollida per iniciar el cicle de concerts familiars, liderat per Eduard Iniesta.

La programació més familiar del LCéM va arrencar amb la representació de Faristolitis, un espectacle del Quartet Brossa i els titelles de Jordi Bertran, una fusió de l’univers poètic del titellaire amb la singularitat del conjunt de corda. Aquesta part familiar continuarà el 12 d’abril amb Bufa & Sons, a càrrec de Xavier Lozano i els quotidiàfons, i s’allargarà fins a finals de novembre amb 6 concerts més repartits al llarg dels diferents mesos.

MÉS PROPOSTES
A més del LCéM, els cortsencs podran gaudir d’un ampli ventall de propostes culturals durant aquest mes de març. La primera d’elles es tracta de dues funcions dels 4 grups teatrals de l’Associació de Companyies de Teatre de l’Auditori de les Corts (ACTAC). Els caps de setmana del 7 i el 8 i del 28 i el 29 de març, tots els que ho vulguin podran veure les representacions que es faran a l’Auditori de les Corts.

D’altra banda, els amants de la música de vent tenen una cita amb el ‘Concert de Quaresma’ de l’Orgue del Remei, a la parròquia de Santa Maria del Remei, a la plaça de la Concòrdia, el dia 8 de març, mentre que diumenge 15 hi haurà un nou concert de música clàssica a l’Auditori AXA.

A més, el Col·legi Major Universitari de Pedralbes segueix amb el Primer Cicle de Cinema Jurídic que va començar el passat 20 de febrer i que vol introduir el públic al món jurídic a través de la ficció. El dia 13 de març es projectarà la pel·lícula Vencedors o vençuts?, de 1961, d’Stanley Kramer, i les projeccions acabaran el 20 de març amb Matar un rossinyol, de 1962, de Robert Mulligan.

Un altre acte que se celebrarà al districte durant la primera quinzena d’aquest mes serà el St. Patrick’s Day, dissabte 14 de març.

Per altra banda, dijous 19 de març el monestir de Santa Maria de Pedralbes serà l’escenari d’una nova xerrada dels Diàlegs de Pedralbes. Aquest edifici també acollirà un nou concert de Les veus del Monestir dijous 26.

Les dues darreres cites culturals d’aquest mes són els Matins infantils a L’Espiga del dia 22 i el Diumenge de Rams del dia 29.

Arriben els Jocs Florals

Per altra banda, durant aquest mes de març es convocarà la 39a edició dels Jocs Florals de les Corts, sens dubte una de les cites literàries imprescindibles del calendari. Al certamen s’hi podran presentar els majors de 16 anys, amb un màxim de dues obres per participant.

Les modalitats del certamen, que té el seu origen en l’any 1393 i que es va recuperar en plena Renaixença, premiaran els millors poemes que cantin la fe (Viola d’argent), l’enaltiment nacional i la memòria dels barris (Englantina d’or) i, naturalment, l’amor (Flor natural).

En l’edició d’enguany, com ja és tradicional en aquest concurs, es coneixeraran els guanyadors a les primeres setmanes d’abril.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram