Les Corts ha estat un dels districtes on Xavier Trias (CiU) ha guanyat tot i perdre les eleccions a nivell de ciutat. El fins ara alcalde de Barcelona ha aconseguit el 32,53% dels vots, molt per sobre d’Ada Colau (Barcelona en Comú), que s’ha quedat amb un 14,86% dels vots.

Per darrere, Ciutadans ha aconseguit un 14% dels vots, el PP ha obtingut un 11,82%, ERC ha aconseguit el 10,23% i el PSC ha patit una davallada rotunda, caient fins al 7,10%. La CUP ha tingut un 5,8% dels vots.

En el conjunt de la ciutat, Barcelona en Comú ha guanyat les eleccions amb 11 regidors, mentre que CiU s’ha quedat amb 10. “Vam dir que es podia i s’ha demostrat”, ha afirmat Ada Colau tot just conèixer la victòria que ha aconseguit, superant amb més de 15.000 vots Xavier Trias. Un Xavier Trias que ja s’ha afanyat a reconèixer la derrota i a felicitat Ada Colau. “Ens tocarà fer oposició constructiva”, ha lamentat.

ERC i Ciutadans han estat la tercera i la quarta força, amb 5 regidors cadascuna, seguits del PSC amb 4, PP amb 3 i la CUP també amb 3.