Els Jardins de Pedralbes tornaran a ser un escenari musical. Foto: Ajuntament

Les alarmes dels veïns de Zona Universitària i Pedralbes tornen a activar-se davant la celebració del 9è Festival dels Jardins de Pedralbes, del qual ja ha començat la instal·lació de l’escenari. Entre les seves preocupacions tornen a estar presents les destrosses que es poden produir dins del parc i altres problemes com el soroll dels assajos i dels concerts.

“El Festival va malmetent any rere any els Jardins de Pedralbes”, denuncia Josep Maria Guillumet, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Zona Universitària. Més enllà dels desperfectes generats a les zones verdes i els sorolls, Guillumet també critica la privació de l’ús dels jardins, un espai públic, durant la celebració del Festival i el seu muntatge.

UN ESTUDI D’IMPACTE
Per tal de posar xifres a l’impacte del Festival, des de l’Associació s’ha impulsat un informe amb l’anàlisi de la seva programació. Una de les primeres conclusions és que aquest esdeveniment supera la duració d’altres festivals similars a Catalunya. L’informe també denuncia l’alta pressió que pateix el parc durant el festival i conclou que el promotor ha incomplert el conveni en cinc de les set edicions.

MANCA D’ACORDS
Segons lamenta Guillumet, tot i arribar a un acord al setembre de l’any passat amb l’Ajuntament per fer un seguit de reunions i la possibilitat de crear una comissió per debatre el tema i el conveni, no va ser fins al 30 d’abril quan se’ls va convocar. “Ja ho tenien tot fet i el conveni aprovat. S’omplen la boca amb la paraula participació i després res”, assegura. Per la seva banda, des del Districte asseguren que es fa una auditoria abans de començar el festival i una altra al final de l’estat del parc i que es vetlla pel “compliment” de la normativa sobre el soroll. “Si hi ha algun desperfecte, l’assumeix el promotor”, conclouen.