El Taller Ocupacional Ariadna porta dues dècades facilitant la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual. Foto: Ajuntament

20 anys al servei de les persones discapacitades. Aquest és l’aniversari que enguany celebra el Taller Ocupacional Ariadna i que arriba després d’una llarga trajectòria amb l’esforç i la dedicació com a bandera.

Coincidint amb aquesta efemèride, el Districte els ha atorgat el premi Cortsencs d’Honor (tal com ja va informar Línia Les Corts en la passada edició), proposat per les entitats, i que va ser entregat a l’associació durant els actes de la Festa Major. El taller es dedica a ocupar persones discapacitades que no poden integrar-se dins el món laboral. S’han especialitzat en paper reciclat i ara, per exemple, treballen en l’elaboració d’arbres de Nadal.

Tot i que la creació de l’associació va ser l’any 1994, els orígens de l’entitat cal buscar-los força més enrere, en l’Escola d’Educació Especial Ariadna, fundada als anys 60 per la senyora Conchita Martínez Tudó, llicenciada en pedagogia terapèutica. L’escola estava situada a l’Eixample barceloní i va funcionar durant més de 20 anys. El 1994 es va decidir que calia fer un taller ocupacional per donar activitat als nois que havien acabat l’escolarització però que, en canvi, no podien treballar. Així va néixer l’Associació Taller Ocupacional Ariadna. Un any després, l’escola va tancar però el taller va continuar fent feina a l’Eixample i, posteriorment, i fins al dia d’avui, a les Corts.

Un altre dels objectius del taller és donar visibilitat a la tasca que poden arribar a fer les persones discapacitades. És per això que participen en les activitats que s’organitzen en l’àmbit del districte i col·laboren amb la resta d’entitats. Formen part de la Federació Plataforma d’Entitats de Persones amb Discapacitat de les Corts i col·laboren amb el Consell Sectorial de Qualitat de Vida, Igualtat i esports de les Corts.

MIRANT AL FUTUR
Des de fa un temps al taller treballen, juntament amb la Federació Plataforma d’Entitats de Persones amb Discapacitat del districte de les Corts, per construir una llar-residència amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i així poder ampliar els serveis que ofereix.

Segons el director de l’escola, Miquel Madrigal, això “permetria als nois guanyar en independència”. El nou equipament estarà ubicat al carrer de Benavent però, de moment, el projecte encara no està definit.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram