La polèmica envolta la futura residència des de fa temps. Foto: Arxiu

El projecte de l’Arquebisbat de fer una residència de gent gran a la cantonada dels carrers Galileu i Remei, a l’espai contigu a la residència sacerdotal Sant Josep Oriol, va viure el 22 de febrer, durant el Ple municipal, un nou episodi. Tots els partits, excepte el PP i Cs que es van abstenir, van votar a favor de la suspensió temporal del projecte. El motiu, un informe relacionat amb l’arbrat de la finca, que l’Arquebisbat no hauria presentat a temps.

Així doncs, el projecte, que ha generat un fort rebuig veïnal –no per la construcció de la residència en si, sinó per la suposada destrucció de patrimoni que els veïns denuncien des de fa temps– quedarà frenat, gairebé segur, fins al següent mandat.

Des de la plataforma Salvem els Jardins del Bisbat i el Patrimoni de les Corts, l’entitat que lidera l’oposició al projecte, es mostren satisfets amb la notícia. Tot i això, deixen clar que el seu objectiu final és aconseguir la “suspensió definitiva”. De fet, l’entitat ha portat el projecte a la fiscalia per denunciar “l’incompliment reiterat de normatives”. Els veïns denuncien que, si la residència s’acaba fent tal com està dissenyada, hi haurà una “destrucció reiterada d’arbres protegits i de la coberta, teulats, façanes i interiors de Can Capellanets”.

ELECCIONS A LA VISTA
Fonts coneixedores del dia a dia del projecte expliquen a Línia Les Corts que la suspensió de les obres està estretament lligada amb la celebració de les eleccions municipals del mes de maig. “Des de l’Ajuntament són conscients del rebuig veïnal que provoca el projecte i per això han decidit suspendre’l ara, per evitar problemes d’aquí al maig”, expliquen aquestes fonts. Sigui com sigui, el projecte tornarà a estar al damunt la taula del pròxim govern municipal, que tornarà a topar amb l’oposició veïnal.

Per últim, fonts de la Fundació Sant Josep Oriol afirmen a aquesta publicació que “en tot el procediment s’ha seguit la més estricta legalitat” i afegeixen que els sap greu que “un projecte de servei al barri, que ofereix més de 130 places geriàtriques a una zona amb un dèficit de més de 500, s’hagi d’endarrerir”.