Superordinador UPC

Imatge de l’actual superordinador de l’UPC. Foto: Twitter (@ariovazquez)

La possible instal·lació de la subestació elèctrica que necessita el futur superordinador de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Marenoustrum 5, amoïna els veïns de Zona Universitària. Tal com explica el president de l’entitat veïnal de la zona, Josep Maria Guillumet, l’Ajuntament ha aprovat inicialment la implantació de la subestació al subsol de Torre Girona, seu de la rectoria de la universitat, sense consultar res al veïnat quan “implica riscos”.

“Hi ha perills d’explosió i d’incendi i les ones electromagnètiques poden perjudicar la fauna i la flora i les persones que treballen i viuen als voltants”, assegura Guillumet. Paral·lelament, assenyala que els 1.135 metres quadrats que ocupa en planta tot el transformador també provocarien afectacions paisatgístiques i ambientals en els Jardins de Torre Girona. “No es podrien plantar arbres en més de 1.000 metres de zones verdes i s’haurien d’aixecar torres de ventilació de fins a set metres”, alerta Guillumet i afegeix indignat: “No han valorat els riscos”.

És per aquestes raons, recalca, que l’entitat veïnal ha presentat unes al·legacions contra la possible instal·lació. L’objectiu? Aconseguir, afirma, que el projecte comenci de nou, que es consulti al veïnat a través d’un procés participatiu i que es facin els estudis “pertinents” d’impacte mediambiental i riscos per a les persones. Llavors els veïns podrien respirar més tranquils, conclou.

Des del Districte, per la seva banda, argumenten que per la instal·lació de la subestació s’ha fet un pla urbanístic especial i recalquen que el projecte ha passat “tots els processos d’exposició al públic d’acord amb el reglament de la llei d’urbanisme, tant electrònicament com presencialment”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram