Sílvia Chocron és una de les impulsores del Concurs Internacional de Música de les Corts. Foto cedida

Sílvia Chocron sempre havia compaginat la música i el món empresarial –les seves dues especialitzacions– de forma paral·lela, però no va ser fins al 2003 que va trobar la manera d’unir totes dues coses. Aquell any va fundar el centre d’estudis musicals A Tempo, que ja fa dues dècades que funciona. Per a Chocron, també va ser important que el projecte tingués a veure amb un altre element que considerava clau: el seu barri, les Corts. 

Aquesta cortsenca de soca-rel ha dedicat els últims vint anys a dinamitzar el barri a través de la música. De fet, és la impulsora, juntament amb Mercè de la Torre i el Districte de les Corts, del Concurs Internacional de Música del barri. El certamen, que ja ha celebrat dinou edicions de manera ininterrompuda, està actualment “molt ben posicionat a tots els nivells”, celebra Chocron.

“Divulgació, formació i professionalització”

El concurs, doncs, funciona com a “referent” per als infants i joves que s’estan formant musicalment, perquè vegin “fins a on es pot arribar”. Tot plegat respon al gran objectiu que persegueix Chocron: “Popularitzar la música sense oblidar la professionalització”. Això vol dir treballar “perquè tothom sàpiga llegir una partitura”, però alhora fomentar el creixement professional de qui es vulgui dedicar a la música.

Més enllà de l’escola i el concurs de música, Chocron també és impulsora d’altres iniciatives. El cicle de concerts Les Veus del Monestir o la creació de la Jove Orquestra Simfònica de les Corts són algunes de les fites que ha fet realitat al barri i al districte.

Per tota aquesta entrega, és una de les candidates al premi Cortsenca d’Honor 2023, un reconeixement que l’ha sorprès i alegrat a parts iguals. “És molt maco que et reconeguin la feina”, admet. Una feina que, com ella mateixa explica, té tres eixos: “La divulgació, la formació i la professionalització de la música”.

La votació popular dels premis Cortsenc i Cortsenca d’Honor 2023 ja està en marxa al web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 22 de setembre.