Una imatge exterior del Camp Nou. Foto: Arxiu

La Comissió d’Urbanisme municipal celebrada dimecres passat va servir per deixar clar que la reforma del Camp Nou segurament no anirà al ritme que voldria el Barça, que des de fa dies ja havia deixat clar la intenció de començar les obres aquest estiu.

La tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va afirmar durant la comissió, tal com ha recollit La Vanguardia, que “qualsevol proposta consistent en ordenar l’entorn i reformar l’estadi passa per una modificació del Pla General Metropolità, un tràmit de llarg recorregut que haurà de posar en marxa l’administració, en aquest cas l’Ajuntament”. El consistori i el club han mantingut diverses reunions per tractar la qüestió -en una també hi van participar els veïns-, tot i que de moment no hi ha data quan estarà enllestit el projecte urbanístic. En paral·lel, el govern municipal també va deixar clar el seu compromís per garantir que el projecte del nou estadi i la construcció del nou Palau Blaugrana trenquin la barrera amb el barri que forma la instal·lació actual. “S’ha d’integrar d’una millor forma a la trama urbana”, va advertir Sanz.

Durant la comissió, qui va instar a l’actual govern a accelerar la qüestió va ser CiU. Jordi Martí va afirmar que caldria accelerar la modificació del PGM “per evitar que es perdin oportunitats per al club i per al barri”.

Per la seva banda, des del PP van demanar al govern que tracti el Barça “com qualsevol altra entitat de la ciutat”, ja que el seu regidor, Javier Mulleras, va alertar que les dates amb les quals treballa el club i els ritmes dels procediments administratius no quadren.

Per últim, el socialista Daniel Mòdol va deixar clar, preveient que aviat formarà part del govern, que “el calendari el marcarà la ciutat perquè qualsevol reforma que es faci a l’espai públic dependrà de l’Ajuntament” Mòdol també va insistir en la necessitat que el consistori lideri un procés que també ha d’implicar una millora en la mobilitat.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram