L’atur entre els joves continua creixent. Foto: Arxiu

Si bé la renda per càpita al districte de Les Corts és de les més elevades, les xifres d’atur juvenil tant als seus barris com a la resta de la ciutat de Barcelona no paren d’augmentar. Per aquest motiu l’Ajuntament impulsa mesures de xoc per frenar l’increment de la desocupació en aquest sector de la població.

La tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha dit que les mesures d’aquest pla de xoc “han d’anar encaminades a facilitar i promoure les iniciatives emprenedores” i ha afegit que “els nostres serveis aniran dirigits a l’orientació, la formació específica i l’accés als recursos complementaris i d’acompanyament”. En aquest sentit, el pla inclou també compartir amb la petita i mitjana empresa els costos dels primers mesos de contractació de joves.

Raimond Blasi, regidor d’Adolescència i Joventut, ha indicat que s’invertiran 1,8 milions a les empreses que contractin joves amb l’objectiu d’assolir la xifra de 600 joves que s’incorporin al món laboral. També hi ha destinats 200.000 euros del pressupost municipal per a l’acompanyament i assessorament en el procés de recerca de feina.

L’ impuls d’aquest pla respon a la proposició aprovada en el plenari extraordinari de l’Ajuntament que es va celebrar el passat 18 de gener. Es tracta d’una proposta endegada per la Comissió Empresa-Treball, on hi ha portaveu de tots els grups municipals, representants dels agents socials, empresarials i també del món universitari i a la que s’hi ha incorporat el Consell de la Joventut de Barcelona.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram