Pistes esportives UB

Una part de les pistes esportives de la UB. Foto: Ajuntament

La futura ampliació de l’Hospital Clínic és cada dia més a prop. Així es va manifestar aquest dilluns, quan es va saber que s’havia constituït una comissió interinstitucional per estudiar quin pot ser l’emplaçament on es farà l’ampliació. Pel que fa a les diferents opcions, el passat mes de novembre una comissió formada per l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació va anunciar que hi havia vuit ubicacions possibles. De totes aquestes, es va dir que la millor per construir els més de 250.000 metres quadrats necessaris és l’espai on hi ha les pistes esportives de la Universitat de Barcelona (UB) a la Diagonal.

El veïnat de la zona, però, no vol veure com el futur edifici s’aixeca a prop de casa seva. Des de l’Associació de Veïns de la Zona Universitària assenyalen que no volen perdre “zones esportives”. A més, recorden que cal estudiar quin impacte tindria en la mobilitat de la zona, ja que es trobaria en una de les entrades de Barcelona. “Preferim que es faci a Can Rigal –una altra ubicació contemplada, a l’Hospitalet–”, diu el president de l’entitat veïnal, Josep Maria Guillumet.

Des de Pedralbes, just al costat d’on hi ha la Zona Universitària, la seva associació de veïns també té una opinió. No volen que “es carreguin” una zona verda –les àrees del voltant de les pistes esportives– perquè “gairebé no n’hi ha a la ciutat”. La importància d’aquestes, afegeixen, “és que són un pulmó on es pot respirar”. Davant d’això, afirmen, la millor opció és que el Clínic es quedi a l’Esquerra de l’Eixample i que l’ampliació es faci al recinte de l’Escola Industrial.