Benítez sortint de l’Audiència de Barcelona el 2019. Foto: ACN/Pol Solà

El Tribunal Suprem de Justícia va ratificar el passat 19 d’octubre la condemna de 21 anys i 9 mesos de presó per a Joaquim Benítez pels abusos sexuals continuats a quatre menors que va cometre quan era professor d’educació física dels Maristes de Sants-les Corts, entre els anys 2006 i 2010.

Ja feia més de dos anys que l’alt tribunal tenia sobre la taula dos recursos, un presentat pel condemnat i un altre per la companyia d’assegurances de l’escola. Recursos que va rebutjar i, a més, va confirmar l’assegurança com a responsable civil directa de les indemnitzacions a les víctimes, que hauran de rebre 120.000 euros.

Procés lent

Les famílies afectades sempre s’han queixat de la lentitud del procés. De fet, Manuel Barbero, el pare d’una de les víctimes, va criticar el retard en la condemna definitiva quan Benítez ja havia confessat feia temps. També va criticar que no s’hagués escoltat la resta de víctimes que van denunciar. I és que el pederasta confés rep la condemna per quatre denúncies, però Barbero recorda que “va ser denunciat per 26 persones i només ha estat condemnat pels abusos a quatre”. Va reiterar que “no és justícia si no escoltem a tothom”.

Així doncs, està previst que Joaquim Benítez entri a presó els pròxims dies. Tot i això, durant el temps que ha passat entre la publicació de la sentència l’abril del 2019 i la ratificació del Tribunal Suprem el 19 d’octubre, l’exprofessor ha estat en llibertat, tot i les peticions de les acusacions que hi entrés.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram