ramon pellicer xurrer

Ramon Pellicer a la seva Xurreria Montse dècades enrere. Foto cedida

Xocolata i xurros. Un esmorzar, berenar o postres que és sinònim d’èxit en qualsevol edat. Fer-ne durant 45 anys no és feina fàcil, però així li sembla a en Ramon Pellicer, propietari de la Xurreria Montse, al carrer Vallespir amb Can Bruixa.

El negoci porta el nom en record de la seva dona, i tot i portar ja més de quatre dècades existint al barri, ha estat sempre una xurreria familiar i coneguda a les Corts. “Uns xurros increïbles. Vaig demanar els senzills amb sucre i estaven perfectes. Sens dubte els recomano i sens dubte hi tornarem”. Aquest és el comentari de moltes de les persones que van passant per la seva xurreria.

Una persona entregada a la resta

I és que en Ramon és una persona molt estimada al barri. El xurrer explica que abans de saber que estava nominat als premis, molts clients i gent del barri ja el felicitava o li explicava que l’havien escollit a ell com a candidat. “Et fa molt feliç veure com la gent es comporta amb tu i que es preocupen perquè estiguis bé”, diu Pellicer. En Ramon, però, també reconeix que la seva personalitat fa que sigui una persona fàcil d’estimar: “A mi m’agraden els nens i nenes i les persones grans, i quan em veuen a la xurreria sempre que venen a comprar em saluden com si fos de la família”.

Però el més especial és que en Ramon col·labora des de fa més de 20 anys amb l’Associació de Veïns de Les Corts Sud en tots els esdeveniments que necessiten els seus productes, sempre d’una manera altruista; sigui un acte infantil, un esdeveniment cultural, a la Festa Major o les mostres d’entitats. De fet, en Ramon explica que la seva xocolatada de Festa Major és molt famosa al barri. “Cada any la fem l’últim dia de la celebració i el dia d’abans ja hi ha gent fent cua preguntant quan la faig”, comenta rient.

I és que per aconseguir aquestes cues en Ramon té una recepta secreta: “Compro la xocolata al mateix proveïdor que ho feia la meva mare i des de sempre he seguit la mateixa rutina”. La xocolatada de Festa Major sempre acaba repartint més de 500 gots i ja és famosa dins el barri.

La votació popular dels premis Cortsenc i Cortsenca d’Honor 2023 ja està en marxa al web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 22 de setembre.