Drogodependent Corts

Els veïns denuncien que el local per a drogodependents està degradant el seu entorn. Foto cedida

Un alberg per a persones sense llar amb problemes de drogodependència, situat al número 151 del carrer de Numància, ha alterat la convivència d’aquest punt del barri de les Corts, on també hi ha el col·legi Santa Teresa de Lisieux i les escoles públiques Ítaca i Anglesola, i dels seus voltants.

Toni Pagán, el veí de la zona que ha obert un grup de WhatsApp que ja aglutina uns seixanta veïns i comerciants que estan preocupats per aquesta situació, explica que el servei de rehabilitació per a persones amb drogodependència va començar a funcionar durant el confinament, però que va ser a partir del passat mes de juny quan van arribar els problemes de convivència.

“Es van començar a veure grups de persones a, per exemple, la plaça de Can Rosés fent botellots, drogant-se, practicant sexe o amenaçant la gent. I això ha anat a més”, subratlla Pagán. “També hi ha hagut furts a comerços”, afegeix el veí, que assegura que les seves paraules no volen dir que aquest grup de veïns i comerciants estiguin en contra de l’existència de l’equipament, sinó de la seva localització actual.

“Entre tres escoles no és el lloc més adient per a un alberg d’aquesta mena”, sosté un veí

“Sabem que ha d’estar en algun lloc, però entre tres escoles no és el més indicat”, insisteix Pagán. “Si un dia un nen agafa una xeringa del terra, tindrem un problema gros”, insisteix sobre una situació que, segons diu, han traslladat al Districte sense que se’ls concreti si l’alberg es quedarà al carrer de Numància o no.

“No havia passat mai”

El tresorer de l’AMPA del Col·legi Santa Teresa de Lisieux i pare d’una alumna d’onze anys, Mikel Pérez, recorda que va començar a detectar problemes amb la tornada a l’escola. “A part dels excrements o les xeringues que hi ha pel carrer, quan porto la meva filla a l’escola al matí també em trobo gent dormint al costat de l’entrada. No havia passat mai una cosa així”, recorda Pérez fent referència a una situació que, tal com diu, ha fet saltar les alarmes en un grup de WhatsApp de mares i pares del centre educatiu que comparteixen el punt de vista de Pagán: la ubicació de l’alberg no és la més adient, recalca el membre de l’AMPA del Col·legi Santa Teresa de Lisieux. “S’hauria de trobar una alternativa”, conclou.

Provisional

Per la seva banda, des del Districte asseguren que l’actual lloc on es troba l’equipament és provisional. “La intenció municipal és trobar-li un espai definitiu durant els pròxims mesos, atès que la seva posada en marxa es va fer en un context d’emergència sanitària provocada per la Covid”, assenyalen fonts municipals, que alhora asseguren que el Districte “es reuneix” amb els veïns de la zona per “anar fent seguiment del tema”.

Pel que fa als tres centres educatius, Línia Les Corts ha contactat amb tots tres i només ha rebut resposta per part de l’Escola Anglesola. “Nosaltres de moment no hem tingut cap problema”, han contestat des de la direcció.

Tot i l’opinió dispar que s’expressa per part d’aquesta escola, per a Pagán està clar que cal mobilitzar-se davant dels problemes viscuts en els darrers mesos. “Hem parlat amb ERC, que és l’únic grup del qual hem rebut resposta, perquè presenti una proposta sobre l’alberg en el plenari del pròxim 5 d’octubre”, sentencia.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram