Una imatge de l’exposició de l’any passat sobre el 75è aniversari de l’Escola Moragas. Foto: Districte

Les Corts és un districte amb una presència important d’entitats i associacions que ajuden a enfortir i cohesionar el teixit social. Una de les millors maneres per descobrir el seu potencial i la tasca que porten a terme és l’organització del concurs de projectes expositius que fa el Districte per primera vegada i que permetrà a les entitats i associacions fer una exposició a l’Espai expositiu de les Corts, ubicada a la seu del Districte (plaça Comas, 18).

Des del 2012 i fins a l’any passat ja es van organitzar aquestes exposicions, tot i que no es va fer un concurs previ de selecció com sí que s’ha fet aquest cop. Aquesta edició ha estat la primera on la comissió de selecció dels projectes, a banda de la presència del regidor, també ha estat formada per les entitats.

L’aposta per donar un espai a les entitats a través de l’Espai expositiu té sis objectius concrets: potenciar el moviment associatiu dels barris; donar a conèixer les activitats que realitzen la xarxa associativa i les entitats; establir noves eines de participació a l’abast d’associacions i entitats; facilitar i fomentar la creació emergent, el desenvolupament artístic i la divulgació històrica; procurar una major difusió dels barris de les Corts i, per últim, difondre esdeveniments d’actualitat o històrics relacionats amb el districte.

Les normes del concurs estableixen que el contingut i la temàtica de les propostes que es presenten poden agafar qualsevol expressió visual, tant des del punt de vista estètic com tècnic, que ajudin a la ciutadania a copsar el posicionament de què passa als barris del districte en qualsevol aspecte.

Enguany dins el termini es van presentar quatre sol·licituds de participació. La primera va ser la de l’Associació Esclat, que va presentar el projecte ‘40è aniversari de l’Associació Esclat’ amb motiu dels 40 anys del centre. La segona exposició és ‘Peixos’, del Cercle d’Artistes Sords Units-ASU, que vol donar a conèixer l’associació i el seu projecte audiovisual (una sèrie-web feta amb llengua de signes en català i realitzada per un equip mixt de persones sordes i oïdores). La tercera mostra és la de l’associació Amics de Ravensbrück, ‘Dones de Ravensbrück’, on es dóna a conèixer la història i els fets ocorreguts als camps de concentració nazis. Per últim, la Fundació Jubert Figueras presenta la mostra ‘Amb les famílies que cuiden’, que dóna a conèixer l’activitat i la tasca que realitza: oferir suport a persones cuidadores de malalts proporcionant-los allotjament i acompanyament.

SUBVENCIÓ
El calendari d’exposicions es posa en marxa demà amb la mostra de l’Associació Esclat. Posteriorment, entre principis d’abril i finals de maig serà el torn de les Dones de Ravensbrück, mentre que la del Cercle d’Artistes Sords Units es podrà veure entre l’abril i el maig. Per acabar, al novembre i al desembre s’exposarà la mostra de la Fundació Jubert Figueras.

Per últim, el Districte havia previst destinar una subvenció de 3.000 euros a les entitats, tot i que finalment ha estat suficient amb una quantitat menor.

 

40 anys d’inclusió

La primera exposició s’inaugurarà demà a partir de les sis de la tarda. Es tracta de la que organitza l’Associació Esclat i que ha estat batejada amb el títol ‘Associació Esclat, 40 anys construint inclusió’.

La mostra romandrà oberta fins al pròxim 30 de març i es podrà visitar els dies feiners entre les nou del matí i les vuit del vespre. El públic que la visiti podrà gaudir d’un recorregut amb imatges de les quatre dècades d’història de l’entitat per retre un homenatge a una trajectòria que arriba fins avui.

L’Associació Esclat treballa des de 1977 per millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, i la de les seves famílies, en totes les etapes de la seva vida.

Des del seu naixement fa 40 anys, gràcies a un grup de pares i mares d’infants que patien paràlisi cerebral que volien donar una resposta educativa adaptada a les necessitats dels seus fills, Esclat ha anat creixent, ampliant els seus serveis i atenent cada dia a més persones amb pluridiscapacitat i a les seves famílies.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram