A la prova hi participen 50 farmàcies del districte. Foto: Google Maps

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa un programa pilot des de dimecres de cribratge de la covid-19 en 50 farmàcies del districte amb proves PCR de saliva. Les farmàcies entregaran kits de tests PCR a persones d’entre 30 i 59 anys, a qui prèviament se’ls enviarà una carta o un SMS convidant-les a participar. Es farà de forma esglaonada, amb l’objectiu d’arribar a unes 32.600 persones, i s’allargarà fins al 22 de gener. Si els resultats són satisfactoris, el programa s’ampliarà a la resta de Catalunya, però amb frotis nasals.

El farmacèutic donarà les instruccions necessàries perquè la persona es prengui la mostra de saliva a casa, que després haurà de retornar a la farmàcia abans de les 12 del migdia de l’endemà. La mostra s’enviarà a Sant Joan de Déu i el Clínic per ser analitzada i en 24 es podran consultar els resultats a través de La meva Salut.

El cribratge, totalment gratuït i que segueix el model del programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte, es focalitzarà en les persones de tres àrees bàsiques corresponents del districte, les del CAP Montnegre, les de Les Corts-Pedralbes i les de Les Corts-Helios.