La consellera Vergés, durant la compareixença d’avui. Foto: Govern

La Generalitat ha anunciat aquest migdia un nou paquet de mesures que afecten Barcelona per combatre els 29 brots de coronavirus que hi ha a la ciutat i per aconseguir reduir els contagis nous. “Ens veiem obligats a fer una passa enrere, som davant d’un estiu excepcional”, ha afirmat la consellera de presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

Així doncs, s’ha anunciat que es prohibeixen les trobades i les reunions entre més de 10 persones, ja sigui en l’àmbit privat o el públic, i es demana a la gent que no es desplaci i no surti de casa si no és imprescindible. Pel que fa a les activitats lúdiques i esportives se suspèn l’obertura de locals, mentre que en el cas de la restauració l’aforament de bars i restaurants haurà de ser del 50% en el seu interior i s’haurà d’ampliar la distància entre les taules.

Durant l’anunci d’aquestes noves mesures, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha remarcat que el més important és evitar totes aquelles activitats que impliquen “socialitzar”. “Volem que s’entengui que deixar de socialitzar és important”, ha remarcat Vergés, que ha afegit que “ningú vol fer confinaments”.

Des del Govern també han demanat que no hi hagi desplaçaments a les segones residències durant aquest cap de setmana. Durant tota la seva compareixença, Vergés ha remarcat la importància de respectar les noves restriccions per no haver de prendre decisions més dràstiques.