La Casa Hurtado va ser construïda l’any 1906. Foto: Arxiu

Les obres per tal que la Casa Hurtado, un edifici modernista situat al número 46 de l’avinguda de Pedralbes, recuperi la seva estructura original ja han començat.

L’objectiu d’aquestes obres, que està previst que acabin el maig, és començar a rehabilitar un edifici que actualment està abandonat i, en primer lloc, garantir l’estabilitat de la seva estructura i la seguretat del mateix edifici. Aquest és un primer pas que ha de servir per començar a desencallar el llarg procés de reclamació per part de l’Associació de Veïns de Pedralbes per tal que la casa acabi convertida en un equipament per al barri.

I és que, aviat farà dos anys, l’entitat veïnal va elaborar pel seu compte un projecte de viabilitat econòmica i arquitectònica sobre les possibilitats d’aquesta casa modernista. Tot plegat, però, ha continuat aturat fins a avui dia per una qüestió burocràtica, ja que el desacord entre l’Ajuntament i un grup de propietaris privats de la comunitat de veïns de la finca del costat, que comparteixen la titularitat de l’immoble, ha complicat molt la transformació de la casa en equipament.

SATISFACCIÓ VEÏNAL
Des de l’Associació de Veïns de Pedralbes valoren positivament l’inici d’aquestes obres. Víctor Solé, vocal de l’associació, afirma a Línia Les Corts que l’inici de les obres “és un pas endavant i estem satisfets”. Solé afegeix que això pot indicar, després de la pressió feta per l’associació, que “els copropietaris hagin arribat a un acord”. Per últim, Solé reclama que “es tinguin en compte les idees de l’associació de veïns”.