Una imatge de l’estat de l’edifici. Foto: Salvem el Patrimoni de les Corts

Veïns i diverses entitats de les Corts unides en la plataforma Salvem els Jardins del Bisbat i el Patrimoni de les Corts han portat a la fiscalia el projecte de l’Arquebisbat de constuir una residència de gent gran a la cantonada dels carrers Galileu i Remei, on hi ha l’antic convictori (Can Capellanets).

Des de la plataforma denuncien “l’incompliment reiterat de normatives i les presumptes il·legalitats” del projecte. Al mateix temps, alerten que el nou pla especial urbanístic que s’ha d’aprovar “pot contradir la legalitat i pot suposar una greu pèrdua de patrimoni pel barri i per la ciutat”.

La pèrdua de patrimoni a la qual els denunciants fan referència té a veure amb “la destrucció reiterada d’arbres protegits i la destrucció sense els permisos preceptius de la coberta, teulats, façanes i interiors de Can Capellanets”. I és que durant les primeres obres fetes el 2015, quan la intenció de l’Arquebisbat era fer-hi una residència per a investigadors universitaris –els veïns parlaven d’hotel encobert­–, es va treure la coberta de Can Capellanets.

Segons els veïns, la nova residència de gent gran també provocaria que l’edifici històric quedés molt amagat.

AL·LEGACIONS
El projecte està pendent de l’aprovació d’un pla urbanístic que ha superat els primers tràmits. Els veïns ja han presentat les seves al·legacions i l’aprovació definitiva s’haurà de fer a la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament. Des de la plataforma recorden que “cap partit polític va votar a favor d´aquest Pla Especial en la votació inicial al Districte, ja que quatre es van abstenir i dos van votar-hi en contra” i demanen que a la Comissió d’Urbanisme “mani el sentit comú i la voluntat popular i no el poder de l’Arquebisbat”.