Les paraules de Sanz han creat una polèmica. Foto: Blanca Blay / ACN

Les paraules de la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament, Janet Sanz, sobre el sector de l’automòbil han creat una forta polèmica. Sanz va afirmar dilluns, en un seminari organitzat pel mitjà digital Ciclosfera.com, que cal “evitar” que el sector de l’automòbil es reactivi amb els paràmetres amb els quals ha funcionat fins abans de la crisi del coronavirus.

Concretament, Sanz va afirmar que seria millor que l’excedent que s’ha generat en el sector de l’automòbil per l’estat d’alarma “no es torni a col·locar al mercat”. Aquestes paraules han provocat la reacció de la patronal del motor, que ha demanat la seva dimissió. Des de la Federació Catalana d’Automoció (Fecavem) afirmen que “aprofitar una crisi sanitària i econòmica sense precedents per carregar-se un dels motors vitals a Catalunya és d’una irresponsabilitat i una manca de respecte inacceptable”. Foment del Treball s’ha pronunciat en la mateixa línia i ha afirmat que és “inadmissible” que es faci “un atac tan gratuït i sense fonament”.

Qui també s’ha afegit a les crítiques a Sanz ha estat JxCat, que li ha demanat a Sanz una “rectificació immediata”. La formació ha titllat el comentari d'”irresponsabilitat” i ha lamentat que trenca el consens al consistori. JxCat també ha volgut mostrar el seu “ple suport” al sector de l’automoció.