Una de les propostes d’una edició anterior del Park (ing) Day. Foto: Ajuntament

El pròxim divendres 19 de setembre el districte serà més verd que mai gràcies a la celebració del Park (ing) Day, un esdeveniment que aposta per transformar temporalment places d’aparcament de cotxes en parcs i zones d’espai públic. Aquesta celebració suposa que Barcelona se sumi a aquesta iniciativa nascuda a la ciutat estatunidenca de San Francisco l’any 2005.

El Park (ing) Day se celebra de forma anual a més de 170 ciutats de tot el món, on diverses entitats ambientals, artístiques, socials i la ciutadania en general uneixen esforços per treballar en favor d’un model de ciutat més verd, amb més parcs i jardins, amb més biodiversitat i amb un espai públic de qualitat dissenyat per a les persones i no per als cotxes. També es busca que la ciutadania estigui més conscienciada i activa per a la reducció de la contaminació atmosfèrica. En definitiva, una ciutat que aposti per una mobilitat sostenible.

Al districte ja hi ha confirmades les actuacions a les places d’aparcament següents: una plaça al número 211 del carrer Joan Güell, on es troba l’Aula Ambiental; dues places al número 148 del carrer Numància, on hi ha l’entitat Formació i Treball i Diagonal per a Tothom; i dues places al número 3 del carrer John Maynard Keynes, on hi ha Barnamil i un col·lectiu relacionat amb la UPC. Els organitzadors també tenen confirmada l’ocupació de 33 places de park(ing) a tot Barcelona, així com la col·laboració d’una quarantena d’entitats.

COM PARTICIPAR-HI?
Tothom que vulgui participar en el Park (ing) Day es pot posar en contacte amb els promotors d’aquesta iniciativa a través del correu electrònic. A més de participar en l’organització coordinada de l’esdeveniment, les persones interessades en aquesta iniciativa també poden implicar-se de forma activa, com a col·lectius o a títol individual, en la coordinació de l’esdeveniment en l’àmbit de ciutat. Per a més informació, es pot consultar el web de l’entitat sense ànim de lucre Espai Ambiental.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram