Pancartes de rebuig al futur club cannàbic. Foto cedida

Els veïns del bloc de pisos situat al número 67-69 del carrer Marquès de Sentmenat, al barri de les Corts, han alçat la veu contra la futura obertura d’un club cannàbic als baixos de l’edifici.

L’oposició veïnal, a banda de fer-se evident amb les pancartes que es poden veure penjades als balcons, es basa en dos fronts. El primer, segons explica el portaveu dels veïns del bloc, en Salvador, és “la presència, a menys de 100 metres de l’edifici, d’un centre de formació professional i d’un menjador social”. Aquest veí insisteix que el lloc no és l’adequat perquè en aquest centre hi van alumnes a partir dels 15 anys i al menjador social s’atén gent vulnerable.

L’altra part de l’oposició veïnal es basa en la tipologia d’aquest establiment. “Aquests clubs sovint acaben provocant tràfic de drogues”, afirma el portaveu dels veïns. Per tot plegat, insisteixen que l’Ajuntament hauria de modificar la normativa que estableix les condicions per poder obrir un negoci d’aquests tipus, ja que actualment consideren que “és molt laxa”. En paral·lel, aprofitant que en altres punts de la ciutat també hi ha mobilitzacions contra aquests clubs, els veïns es reuniran amb la FAVB el 29 de gener per tractar la qüestió.

TROBADA AMB EL REGIDOR
Tot i que els veïns ja s’han reunit amb el Districte per tenir tota la informació possible, demà hi haurà una nova trobada, en aquest cas amb la presència del regidor Xavier Marcé.

De totes maneres, fonts del Districte expliquen que el futur establiment compleix tots els requisits per poder obrir i insisteixen que, si es compleix la normativa d’àmbit municipal que hi ha aprovada, el Districte no pot fer res per evitar que el club obri. A banda, les mateixes fonts recorden que a mitjans de l’any passat es va aprovar un informe urbanístic favorable per als promotors del negoci. Sobre la denúncia que fan els veïns que les obres haurien començat a l’agost sense permís, des del Districte deixen clar que els permisos (un assebentat d’obres) es van donar el 6 d’agost.

Sigui com sigui, els veïns expliquen que, si no surten convençuts de la trobada de demà, es plantegen organitzar concentracions de rebuig.