Una imatge actual del solar. Foto: Línia Les Corts

La plataforma Salvem els Jardins del Bisbat i el Patrimoni de les Corts ha presentat una altra denuncia al Districte per unes obres que fa dues setmanes es van fer al solar contigu a la residència sacerdotal Sant Josep Oriol, on l’Arquebisbat vol fer una residència per a gent gran.

Des de la plataforma denuncien que la propietat tenia permís “per fer unes obres a l’interior de la residència però van acabar fent més gran la porta d’un dels edificis antics per fer entrar la màquina”. Des de la plataforma afegeixen que “òbviament, per això no tenen permís”. Els veïns també denuncien que les obres es feien “amb el personal sense protecció”, avisen que “tenint en compte com està l’edifici, qualsevol dia tindrem un disgust” i lamenten que “el jardí, que s’ha de conservar, es va convertir aquests dies que van fer obres en un aparcament”. Per tot plegat, conclouen que la sensació que tenen és que l’Arquebisbat “té impunitat”.

PROPOSTA D’ERC
D’altra banda, ERC va presentar durant el darrer Consell Plenari una proposició per iniciar una ronda de diàleg entre totes les parts per mirar de “consensuar un projecte de la residència que permeti conservar el patrimoni arquitectònic”. La proposta va tenir el vot favorable de tots els partits menys el de Barcelona En Comú, que es va abstenir.