natura encesa

Operaris instal·lant la decoració. Foto: AV Zona Universitària

Els veïns de la Zona Universitària ja no són els únics que demanen evitar que l’espectacle Natura encesa es faci als jardins de la Torre Girona. La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) també desaconsella la instal·lació d’aquest xou de llums nadalenc en aquest espai verd de Pedralbes. Així ho han manifestat des de la universitat a través de dos informes. Tot i això, l’espectacle ja s’està muntant.

Després de la polèmica estada als jardins del Palau de Pedralbes l’any 2021, els organitzadors de l’espectacle van trobar una nova ubicació ben a prop: als jardins de la Torre Girona. Des del principi, aquesta opció ha despertat la indignació dels veïns, que ara han vist refermat el seu posicionament amb dos informes de la UPC. La universitat lamenta que els promotors del xou no hagin tingut en compte l’impacte ambiental que pot provocar, especialment en la fauna protegida dels jardins, que podria desaparèixer de la zona per l’espectacle i l’excessiva presència humana. Sobre això últim, cal tenir en compte que Natura encesa podria arribar a atreure 300.000 visitants.

Una oca atropellada

Des de l’Associació de Veïns de la Zona Universitària fa mesos que alerten de les conseqüències negatives que pot tenir l’espectacle de llums. Precisament, fa uns dies van denunciar l’atropellament d’una de les oques que viuen en aquest espai verd del barri.

L’Ajuntament, per la seva part, recorda que l’empresa que organitza el xou va haver de demanar permís al Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat.