L’alcalde Hereu durant l’acte d’inici d’obres. C. G.

Aquest diumenge es va realitzar el tret de sortida oficial a la urbanització de Can Rigal, un gran parc metropolità, les 7,9 hectàrees del qual abracen el districte de la Corts i el municipi veí de l’Hospitalet de Llobregat.

L’acte dominical, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i la regidora del Districte de les Corts, Montserrat Sànchez, va servir per explicar quines seran les principals línies mestres que seguirà el projecte en la seva primera fase, que només afecta a la part barcelonina de Can Rigal, una zona delimitada pel carrer Carles Ferrer Salat i l’avinguda d’Albert Bastardas, que ocupa quasi dues hectàrees de superfície.

PARC MULTIFUNCIONAL

Els primers moviments a Can Rigal van produir-se el passat novembre amb l’inici dels treballs de moviment de terres necessaris per condicionar el solar i deixar-lo a punt per començar a treballar. Aquests treballs, que tenen un pressupost de 10,5 milions d’euros, dissenyaran un parc dotat amb un anfiteatre, una sèrie de bars, zones de jocs infantils, una pista esportiva polivalent, vàries pistes de petanca, un frontó, una àrea de pic-nic, una zona d’esbarjo per als gossos i un conjunt d’horts urbans entre d’altres equipaments. Tot plegat “serà una realitat la pròmixa primavera”, segons va comentar la regidora Montserrat Sànchez.

La seva construcció també estarà guiada per criteris d’ecoeficiència i sotenibilitat ambiental; en aquest sentit, comptarà amb un sistema d’aprofitament de les aigües freàtiques i una sèrie de plaques fotovoltàiques que crearan energia que es reaprofitarà.

Tot el disseny de Can Rigal s’ha realitzat amb el treball conjunt dels dos municipis implicats, però també amb les aportacions dels veïns de les Corts i dels barris veïns de la Florida i Pubilla Cases.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram