Natura Encesa s’ha allargat fins al 23 de gener. Foto: Twitter (@itsktysalex)

L’espectacle lumínic de Nadal Natura Encesa dels Jardins de Pedralbes segueix generant polèmica. Tal com va publicar fa pocs dies el TOT Barcelona, l’Ajuntament va muntar l’espectacle sense l’autorització de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat i, a més, sense que hagués acabat el període d’al·legacions. Tot plegat ha generat noves crítiques de l’Associació de Veïns Zona Universitària.

“S’han saltat tots els procediments. Potser hi ha coses que no són correctes legalment o no es compta amb tots els requisits de seguretat”, alerta el president de l’entitat veïnal, Josep Maria Guillumet. Una altra possible mancança d’aquest procés, afegeix, la va notificar l’Associació de Veïns Zona Universitària en una al·legació: la inexistència d’un estudi d’impacte mediambiental. “Això s’ha de fer en uns jardins protegits”, insisteix Guillumet. Per part seva, el Districte ha justificat el fet de no comptar amb el vistiplau de la Generalitat dient que havia autoritzat l’espectacle a partir d’una “llicència extraordinària”, ja que és un acte cultural, al mateix temps que també ha recordat que Parcs i Jardins va fer un informe favorable al muntatge, segons va publicar betevé.

“Respecte pel medi ambient”

Pel que fa a la fesomia dels Jardins de Pedralbes, considerats monument històric, Guillumet recorda que l’espectacle, prorrogat finalment fins al 23 de gener, quan en un principi havia d’acabar el 9 de gener, l’ha alterat. L’ha omplert, assenyala, de 100 quilòmetres de cablejat, d’un milió de llums led, focus per terra i de figures penjades dels arbres, entre altres. “Priva durant setmanes del veritable paisatge dels jardins”, recorda i alhora deixa clar que el capítol dels usos dels Jardins de Pedralbes no ha acabat. L’entitat veïnal, afegeix Guillumet, ha pensat un seguit de propostes per fer que els pròxims esdeveniments siguin més sostenibles, protegeixin millor les zones verdes o redueixin “al màxim” l’impacte que també genera el Festival Jardins de Pedralbes que es fa als estius. Per fer realitat aquestes propostes, l’associació de veïns vol reunir-se amb totes les administracions implicades en l’estat dels jardins i els actes que s’hi fan. “Cal repensar com aquest espai emblemàtic i centenari pot tenir un ús cultural i social amb un total respecte pel medi ambient”, subratlla Guillumet.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram