Les terrasses podran ser més grans per no perdre aforament. Foto: Arxiu

L’Ajuntament ha anunciat avui que rebaixarà, de forma “excepcional”, la taxa de terrasses en un 75%, al mateix temps que també permetrà als propietaris de bars i restaurants que n’ampliïn l’espai per garantir les distàncies de seguretat i perquè la reducció de l’aforament no signifiqui perdre taules.

Així doncs, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha explicat que la rebaixa de les taxes, que ara no s’estan cobrant, tindrà vigència des del moment que s’acabi l’estat d’alarma i fins al 31 de desembre. Llavors es decidirà si se segueix prorrogant. Collboni ha afirmat que “per salvar llocs de treball i empreses cal prendre mesures excepcionals”.

La idea és que les terrasses puguin mantenir el mateix nombre de taules però amb més espai entre elles. El nou espai que es necessitarà es traurà del que ara ocupen els cotxes aparcats o de la mateixa calçada. A banda, també es vol mirar que els locals que ara no tenen espai a fora puguin tenir alguna taula o barra exterior.

SATISFACCIÓ AL GREMI
L’anunci de l’Ajuntament ha provocat que el Gremi de Restauració valorés de forma molt positiva les decisions preses. El seu president, Roger Pallarols, ha afirmat que “el consistori ha donat un missatge molt clar, que la ciutat compta amb el sector en el procés de reconstrucció econòmica que ara comença.

Cal recordar que des de feia setmanes l’oposició, a qui el Gremi també ha donat les gràcies, demanava que es prenguessin mesures.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram