Una petita part de la Colònia Castells encara és en peu. Foto: Línia Les Corts

L’acord per als pressupostos que el govern municipal va pactar la setmana passada amb ERC i JxCat ha de servir per completar els reallotjaments de la Colònia Castells. I és que l’acord firmat contempla seguir amb la construcció dels pisos que han de permetre reallotjar els veïns que encara no han estat reallotjats.

Els nous pressupostos també han de servir perquè l’Ajuntament pugui completar la transformació urbanística de la zona. Aquest projecte urbanístic, llarg i tortuós, va arrencar a principis dels 2000. Durant les gairebé dues últimes dècades hi ha hagut aturades i replantejaments, la llarga crisi econòmica, oposició veïnal per salvar el barri (Salvem la Colònia Castells), conflictes amb okupes… Casuístiques de tota mena que han provocat que, avui dia, encara quedin cases en peu després que els enderrocs comencessin el 2011. Un any abans havien començat els primers reallotjaments.

DOS ACORDS MÉS
L’acord per als pressupostos contempla dues accions més relacionades amb el districte. Una és l’expropiació del terreny on hi ha la masia Can Roger per fer-hi una residència per a persones discapacitades. L’altra és la cobertura de les pistes del complex esportiu del Parc Bederrida i l’inici de les obres per millorar i ampliar el pavelló de l’Illa.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram