El regidor Marcé, treballant des de casa seva. Foto: Districte

La pandèmia del coronavirus i l’obligatori confinament d’ençà de la declaració de l’estat d’alarma també ha modificat, com no podia ser d’una altra manera, el dia a dia dels polítics.

Un exemple és el del regidor de les Corts, Xavier Marcé, que en declaracions a Línia Les Corts explica com s’ha transformat el seu dia a dia en tot allò que té a veure amb la gestió del districte. “La situació és dura perquè ens ha agafat a tots sense gaires recursos però mirem de mantenir el pols de la normalitat”, explica Marcé en conversa telefònica des de casa seva. El teletreball, com està passant en el cas de milers i milers d’empreses, s’ha convertit en la nova normalitat. “Té la seva part positiva perquè ens permet seguir operant i connectats i alguns, i m’hi incloc, no havíem descobert els seus beneficis”, afegeix el regidor. Tot i això, admet que “obliga a una metodologia diferent de les relacions, que han de ser més jeràrquiques perquè el debat és més difícil. Tot ha de ser més ordenat”, puntualitza. Marcé creu que la situació “implica descobrir una nova manera de relacionar-nos, de dir les coses, ser més esquemàtics. És un canvi de model”.

“NOVES PRIORITATS”
L’impacte econòmic i social de la crisi provocada pel coronavirus deixarà una onada d’afectats. Això provocarà, explica Marcé, que les prioritats del pressupost municipal canviïn, ja que ara mateix cal centrar els esforços “en la contenció de la crisi sanitària, econòmica i social, en la convivència i en la tornada a la normalitat sense tenir un calendari del tot previst”. “Caldrà repensar algunes coses i els temes socials tindran molta importància”, afegeix.

En aquesta línia, hi haurà inversions que són molt esperades al districte i que segurament no es podran fer amb el calendari que estava previst. És el cas de l’obertura de l’escola Anglesola, que havia d’estar enllestida de cara el curs que ve. “És difícil que es pugui obrir el curs que ve”, admet Marcé. De fet, això implicarà un nou retard, ja que el 2018 es va anunciar que l’escola ja funcionaria el curs 2020-2021.

REPTE AMB ELS COMERCIANTS
Marcé també considera que tota aquesta situació que s’està vivint implica un nou repte per al govern municipal amb els comerciants, un dels sectors que ho està passant més malament.

“Hi ha un primer repte immediat perquè els comerços puguin sobreviure però després hem de redoblar els esforços per donar al sector credibilitat social i una empatia que a vegades no hem aconseguit que la tinguin”, afirma Marcé. En aquest sentit, el regidor de les Corts creu que és molt important “recuperar el sentit de la proximitat, d’allò que és més nostre”.

Sobre si d’aquesta crisi en sortiran noves maneres de fer, Marcé creu que sí. “Hi haurà noves consciències, noves maneres de construir comunitat, més solidaritat…”, afirma. En el cas del districte, doncs, queda clar que el comerç haurà de formar part d’aquesta equació. “Des del Districte volem estimular la proximitat. Caldrà retornar al barri i a la gent tot el que ens està donant”, conclou Marcé.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram