Maragall creu que no farà falta fer retallades. Foto: ACN

El president del grup municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha demanat avui al govern que lidera l’alcaldessa Colau que no faci retallades en el pressupost municipal que ha de permetre gestionar la crisi provocada pel coronavirus. Maragall ha fet la petició durant la presentació del pla ‘Impulsem l’endemà’, on els republicans inclouen les seves propostes perquè “Barcelona pugui sortir de la millor manera de la crisi per la Covid-19”.

Maragall considera que hi ha “possibilitats reals” de mantenir el pressupost actual perquè “hi ha un compromís compartit sobre l’endeutament, l’ús de romanents o el reclam d’inversions a l’Estat”. De fet, sobre les possibles retallades, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va afirmar fa unes setmanes que el consistori les vol evitar. La idea del govern municipal és estalviar 155 milions d’euros ajornant obres, gastar 160 milions –la xifra dels superàvits anteriors–­, treure 60 milions de fons de contingència i estalviar 25 milions de despesa corrent. D’aquesta manera s’arribaria als 400 milions d’euros per poder compensar el dèficit que hi haurà.

“AMBICIÓ I RESPONSABILITAT”
En paral·lel, des d’ERC demanen “ambició i responsabilitat” al govern de comuns i socialistes per impulsar noves mesures que veuen necessàries per a la nova situació. En aquest sentit, els republicans aposten per la creació d’un salari mínim de ciutat, un ‘xec servei’ per a les treballadores de la llar o una reforma horària “per conciliar la vida laboral i familiar”, entre altres mesures.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram