Una de les reunions del president Quim Torra amb els alcaldes metropolitans. Foto: Ruben Moreno Garcia / ACN

Els 13 municipis metropolitans afectats per les mesures per intentar frenar els brots de coronavirus han criticat que el Procicat metropolità “no ha generat un espai sòlid i corresponsable de debat i codecisió”, tal com havien demanat. Els alcaldes i alcaldesses constaten que les reunions que s’han produït aquest cap de setmana han estat “infructuoses”.

“No s’ha rebut per part del Govern una explicació clara i coherent sobre com aplicar als municipis les diferents mesures aprovades i publicades”, van apuntar en un comunicat conjunt dissabte, alhora que van remarcar que segueix sense estar garantit un sistema de detecció i seguiment de casos adequat.

Els municipis van fer arribar un llistat de punts a la Generalitat on es demanava una major clarificació en els àmbits cultural, esportiu, comercial i les platges. El Govern es va comprometre a fer un retorn d’aquests punts diumenge, quan va determinar que s’han de mantenir obertes les platges i els mercats ambulants però s’han de tancar els bars de nit i els gimnasos, mentre que les piscines descobertes poden obrir per prevenir la calor.

Amb tot, els ajuntaments firmants del comunicat (Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià i Badalona) reiteren el seu oferiment de cooperar en el control i la gestió del contagi a nivell local.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram