El Ple va aprovar el projecte el 31 de gener. Foto: Blanca Blay / ACN

El plenari municipal del passat 31 de gener va donar llum verda a la construcció de la residència d’avis que promou l’Arquebisbat a la confluència dels carrers Remei i Galileu, on hi ha l’antic convictori (Can Capellanets).

El projecte, que fa temps que és motiu de polèmica per l’oposició de la plataforma veïnal Salvem el Patrimoni de les Corts, va rebre el vistiplau amb els vots favorables dels dos partits que formen el govern municipal (Barcelona En Comú i el PSC) i Barcelona pel Canvi, mentre que ERC, Junts per Catalunya, el PP i Ciutadans es van abstenir.

Durant el Ple, la regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, va defensar el projecte perquè l’últim disseny inclou “una reducció del sostre en més de 500 metre quadrats”. Sanz també va voler remarcar el canvi d’ús respecte del projecte inicial, ja que la residència, inicialment, havia de ser per a professors però es va fer una modificació per tal que sigui per a gent gran.

“MENYS DEL 50% DE VOTS”
Un cop aprovada la construcció de la residència, des de la plataforma Salvem el Patrimoni de les Corts denuncien que el projecte ha tirat endavant “amb menys del 50% de vots favorables” i recorden que, a banda del rebuig dels veïns del barri, la FAVB i SOS Monuments també s’oposen al projecte per “l’agressió urbanística” que suposa. Els seus arguments tenen a veure amb l’alçada i el volum del futur edifici i amb el “menysteniment del patrimoni existent i la destrucció dels jardins protegits”.

D’altra banda, des de la plataforma també denuncien que el consistori encara no els ha fet arribar uns documents amb informació sobre el projecte que haurien d’haver rebut abans de la votació al Ple. Per tot plegat, tenen previst organitzar noves mobilitzacions contra el projecte el pròxim mes de març.

Per la seva banda, dels del Districte defensen que “el pla general anterior permetia fer una residència de sis pisos i s’ha acordat amb l’Arquebisbat una reducció de dues plantes” i que “la part sobre protecció patrimonial que està documentada no es podrà tocar”.

Un advocat controvertit

Salvem el Patrimoni de les Corts ha fet públic que el Bisbat hauria contractat l’advocat Carlos Rey per negociar amb les entitats, però aquestes van rebutjar-ho. Rey va ser el jutge militar del tribunal que va signar la pena de mort contra Salvador Puig Antich. El Bisbat no s’ha pronunciat al respecte.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram