Acord Espai Barça

El nou acord entre el Barça i l’Ajuntament s’ha presentat avui. Foto: Blanca Blay/ACN

El FC Barcelona començarà les obres del Camp Nou al juny, quan acabi la temporada esportiva, i jugarà a l’Estadi Lluís Companys la temporada 2023/24, quan es farà el gruix de les obres.

Així ho recull l’acord entre l’Ajuntament i el club anunciat aquest dijous per donar impuls a la transformació de l’Espai Barça, que acumula anys de retard. El consistori ja ha aprovat la concessió de la llicència d’obres per a la reforma i ampliació del Camp Nou i aviat tramitarà modificacions al projecte inicial per fer-lo més sostenible i innovador. En paral·lel, les dues parts estan treballant les condicions del trasllat a l’Estadi Lluís Companys, a Montjuïc, i la corresponsabilitat del club amb les despeses associades.

Canvis al voltant del camp

Cal recordar que tota la transformació de l’Espai Barça també suposa una sèrie de canvis per a tot l’entorn del Camp Nou. En aquesta línia, està previst que pròximament comencin les obres d’urbanització al carrer de Menéndez Pelayo i els tràmits per enderrocar l’edifici de l’antic Picadero (a la travessera de les Corts), que és propietat del Barça. A finals del 2019 ja es va enderrocar el Miniestadi i la passarel·la que l’unia amb el Camp Nou. També es van fer obres a l’avinguda de Joan XXIII, entre els carrers de Menéndez i Pelayo i Martí Franquès.

En el seu moment, tant la FAVB com l’Associació de Veïns de les Corts van mostrar el seu rebuig al projecte, ja que van considerar que només defensa els interessos privats del Barça.