La ZBE ha quedat en suspens pel coronavirus. Foto: Robert Ramos

Un dels grans projectes per lluitar contra la contaminació, el de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) per prohibir la circulació als cotxes més contaminants, ha quedat aturat a causa de la pandèmia del coronavirus. Ara, però, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha anunciat que les multes, que havien de començar a posar-se el passat 1 d’abril, s’activaran a partir del 15 de setembre.

Tot i això, des de l’AMB han explicat que les furgonetes i els vehicles pesants com els camions i els autocars sense distintiu ambiental gaudiran d’una moratòria. En el cas de les furgonetes, les sancions no es començaran a posar fins a l’1 d’abril de l’any que ve i per als camions i els autobusos petits la data serà l’1 de juliol, també del 2021. Per últim, els camions i autobusos grans no seran multats fins al 2022. El vicepresident de Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha afirmat que la mesura “ha vingut per quedar-se”.

Per la seva banda, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament, Eloi Badia, ha afirmat que les exempcions aprovades busquen donar més marge als vehicles pesants perquè puguin instal·lar un filtre anti contaminació per circular per la ZBE. Badia ha volgut deixar clar que els cotxes, les motos i les furgonetes no podran posar-se aquests filtres.