Les antigues Cristalleries Planell han estat reconvertides. Foto: Cristian López

La conversió de les antigues Cristalleries Planell en un nou equipament municipal ja és una realitat.

Aquest dissabte, entre les 11 del matí i la una del migdia, se celebrarà una jornada de portes obertes a la ciutadania per tal de donar a conèixer aquest espai als veïns. Un cop finalitzat el procés de remodelació, l’edifici acull el Centre de Formació d’Adults Les Corts, el Centre de Normalització Lingüística de les Corts i l’Espai d’Entitats, una zona a disposició de les entitats per tal que hi puguin desenvolupar els seus projectes.

Dissabte, durant la jornada de portes obertes, hi haurà diferents espectacles d’animació i tallers, es faran diversos parlaments per explicar la significació i el valor d’aquest edifici, convertit ara en un exemple d’integració entre el disseny innovador i el patrimoni històric.

CONSTRUÏT EL 1913
L’edifici, un dels testimonis més significatius del passat fabril de les Corts, va ser construït el 1913 gràcies a un projecte del mestre d’obres del berguedà Josep Graner. Va acollir una de les fàbriques de vidre artístic més importants a Europa, fins que el 1957 la fàbrica va tancar.

L’edifici, exponent del modernisme fabril, va quedar fortament afectat amb l’obertura de la Diagonal i la reordenació urbanística dels seus entorns i la connexió dels carrers Europa i Anglesola va fragmentar el terreny on s’ubicava. Ara, després d’anys en desús, reneix per ser d’utilitat pel veïnat.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram