Imatge actual de la plaça del Centre. C.G.

La plaça del Centre es troba al bell mig entre els districtes de les Corts i Sants-Montjuïc. De fet, ambdós administracions comparteixen una part de la plaça, dividida per l’avinguda Madrid. Des de fa temps, els veïns, tant d’un costat com de l’altre, es queixen per l’estat obsolet en què es troba.

Davant la necessitat de la renovació de la plaça, ha estat l’equip de govern de les Corts, i la seva regidora Montserrat Sànchez, qui ha donat un pas endavant i ha anunciat que serà el districte cortsenc qui es farà càrrec de la reforma de l’espai. Ja s’ha encarregat un avantprojecte, que es consensuarà amb els veïns i comerciants tant de les Corts com de Sants durant els propers mesos. Sànchez té la intenció que cap a l’abril s’aprovi el projecte i que es converteixi en la primera obra del proper mandat.

Aquesta decisió s’ha pres per tal d’acabar la reforma de l’avinguda Madrid, que s’ha dut a terme fins ara entre la Riera Blanca i Carles III. El projecte vol convertir l’artèria de les Corts en una via d’un únic sentit de circulació. Durant aquest gener es crearà la comissió amb veïns i botiguers que consensuaran el projecte.