Una de les obres artístiques del projecte. Foto: Reboninart

Els carrers de les Corts llueixen des de fa pocs dies diferents obres d’art urbà que tenen com a protagonistes la gent gran. Es tracta del projecte ‘NO ESTEM SOL*S’ que impulsen l’entitat cultural Rebobinart i el Districte, i que té com a objectiu fer més visible el col·lectiu de la gent gran, un dels que està patint amb més duresa els efectes de la pandèmia.

Així doncs, el projecte ha consistit a pintar una cinquantena de caixes de semàfors amb retrats i frases dels veïns escollits. Alguns exemples són “A les Corts hi ha molta solidaritat”, “Ajudar els demés només et treu una mica de temps”, “A les Corts som diferents, com un poble” o “Les Corts no seria el mateix sense les dones”.

El projecte ha comptat amb la participació de l’artista Octavi Serra, el periodista Carlos Màrquez i la fotògrafa Laura Abad. Màrquez va ser l’encarregat de fer les set entrevistes protagonistes de ‘NO ESTEM SOL*S’. Des de Rebobinart expliquen que han buscat “reforçar els vincles de la ciutadania amb la gent gran per tal d’oferir-los noves vies de suport social i fer constar la presència de la gent gran a l’espai públic”.

Al web noestemsols.rebobinart.com es poden consultar totes les entrevistes senceres, el reportatge fotogràfic i un mapa amb les diferents intervencions artístiques.