Avui s’enterra la sardina i comença l’abstinència

Avui és un dia de dol perquè es dibuixa el punt i final a una setmana de disbauxa i gresca arreu de la ciutat. Des de l’arribada el passat Dijous Gras de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, els districtes es van tenyir de colors i fantasia. Durant uns dies tothom que ha volgut ha pogut ser allò que desitjava, així doncs els carrers s’han omplert de fades, bruixots, dimonis, lleons, princeses o pallassos.

La festa a Les Corts ha estat presidida per l’ambaixadora del Rei Carnestoltes, Gran Patantúm de Solbaix també coneguda com la Marquesa de la Mandra i del Tantsemenfot, i senyora de Moltafenyaipocasganas.

El Dimecres de Cendra és el dia que representa la mort, la vetlla i l’enterrament del Rei Carnestoltes, i ja fa segles que és tradició enterrar la sardina en un esdeveniment acompanyat de festes, esmorzars i berenades populars.

Tots els que van seguir la rua de Carnaval del Districte, deixaran el somriure de banda i es congregaran, vestits de dol, aquest vespre a la plaça Comas.

A les vuit, ja quan el sol ha caigut, l’Associació de Veïns de Les Corts Sud amb la col·laboració dels Bocs de Can Rosés han organitzat una sardidana popular, oberta a tothom. Seguidament, tocades les nou es durà a terme l’espectacle pirotècnic a càrrec dels Diables de Les Corts. Representaran l’arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i la seva mort a mans de la Quaresma.

ARRIBA L’ABSTINÈNCIA

Acabat el Carnaval es dóna la benvinguda a la Quaresma una dóna vella i malhumorada amb set cames. És la representació de les set setmanes que hi ha entre l’enterrament de la sardina i la Pasqua de Resurrecció i que simbolitzen els quaranta dies que Jesucrist va dejunar al desert. Per aquest motiu els fidels cristians segueixen, durant el període de Quaresma, tant dejunis com abstinències.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram