La Cobla de Sant Jordi, un dels protagonistes del cicle musical. Foto: Arxiu

L’empenta musical de les Corts no s’atura. Si enguany el Concurs Internacional de Música arribarà a la seva onzena edició, ara els cortsencs podran gaudir d’un nou cicle musical, el ‘LCéM-Les Corts és Música’, que promou el Districte.

Aquest nou cicle, que tindrà seu estable a l’Auditori Axa-Les Corts, farà el seu tret de sortida el pròxim 22 de febrer i es divideix en dos apartats. D’una banda, un cicle líric format per cinc concerts que han estat dissenyats per Pedro Hernández, promotor del Concurs Manuel Ausensi que actua en aquesta ocasió com a director artístic i Sílvia Chocron, directora del Centre d’Estudis Musicals. D’altra banda, per un cicle de concerts familiars format per vuit propostes escollides per Eduard Iniesta, músic i compositor que ha assumit la direcció artística d’aquest apartat.

Pel que fa al cicle líric, el concert inaugural del 22 de febrer, La veu i el violoncel, virtuosisme líric, anirà a càrrec de la soprano Sandra Pastrana, que estarà acompanyada per Guillermo Pastrana, al violoncel, i Michele d’Elia, al piano. El segon concert, Dels Pirineus al mar, serà el 26 d’abril i serà una antologia de sarsuela catalana amb el tenor Albert Deprius i la soprano Beatriz Jiménez. Just abans de l’inici de l’estiu, el 14 de juny, se celebrarà el tercer concert, Cantem a la música, en el marc del Dia Internacional de la Música. El penúltim concert del cicle líric arribarà l’11 d’octubre amb el Concert líric de festa major, que anirà a càrrec del guanyador de l’onzè Concurs Internacional de Música. Finalment, el 13 de desembre, el concert Veus de Nadal, amb el tenor Carlos Cosías i la soprano Rocío Martínez, posarà el punt final a aquesta part del cicle.

CONCERTS FAMILIARS
D’altra banda, el cicle de concerts familiars arrencarà l’1 de març amb Faristolitis, amb la música del Brossa Quartet de corda i els titelles de Jordi Bertran. Els altres set concerts seran Tubs del món (12 d’abril), Rolf & Flor (10 de maig), Beatles for kids (7 de juny), Zoomwatts (13 de setembre), Cobla 2.0 (11 d’octubre), Cabaret Patufet (8 de novembre) i Ma, me,mi…Mozart, (29 de novembre.

La música, protagonista

El cicle ‘LCéM-Les Corts és Música’ s’afegeix a l’oferta de concerts de diferents estils que ja té lloc al districte, com ara ‘Les Veus del Monestir’, els ‘Concerts d’Orgue del Remei’, el ‘Cicle Clàssica a les Corts’, el ‘Dijous Jazz’ o els ‘Concerts a Casa Bartomeu’. 

Totes aquestes propostes fan de les Corts un dels districtes amb una de les ofertes musicals més potents de la ciutat i aquí cal afegir-hi el fet de poder disposar d’una instal·lació de primer nivell per poder acollir aquest nou cicle: l’Auditori Axa-Les Corts. Aquesta sala disposa d’una magnífica acústica i és, juntament amb l’Auditori, el Liceu i el Palau de la Música, el millor escenari musical de la ciutat.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram