Les eleccions al Parlament Europeu d’aquest diumenge 9 de juny han tingut un color molt clar a la metròpoli, el vermell del PSC. També ha estat així a les Corts, on els socialistes han estat la força més votada amb el 26% dels vots. La participació, tot i que a les Corts ha estat la més alta de la ciutat, ha patit una forta caiguda respecte del 2019 –cal recordar que fa cinc anys també hi havia eleccions municipals el mateix dia–. Al districte ha estat del 56,2%, mentre que en els últims comicis europeus va ser del 71,8%.

El podi l’han completat el PP i Junts+. El PP, el guanyador de la nit electoral al conjunt de l’Estat –22 diputats per als populars i 20 per al PSOE–, ha firmat un gran resultat que li ha suposat un creixement de 12,7 punts percentuals en comparació amb fa cinc anys gràcies al 22,5% dels vots. Tot el contrari que Junts+, que ha caigut 11,6 punts i s’ha hagut de conformar amb el 20,3% dels suports.

El quart lloc ha estat per un altre dels grans derrotats de la nit, ERC. Els republicans han obtingut cinc punts menys de suport que el 2019 (el 12% dels vots), mentre que la cinquena posició l’ha ocupat Vox (5,7% dels vots).

Pel que fa al duel entre Podem i Comuns Sumar, a les Corts l’ha guanyat per molt poc Comuns Sumar, que ha recollit el 3,8% dels sufragis, mentre que el partit d’Irene Montero ha rebut el 3,7% dels vots. El vuité i últim partit a entrar al Parlament Europeu ha estat la revelació de la nit, S’ha Acabat la Festa, que amb el seu missatge antisistema al districte ha obtingut un suport del 2,1%.

El PSC firma una àmplia victòria en les eleccions europees a Barcelona
WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram