Un cartell de lloguer en un pis de la ciutat. Foto: Alèxia Vila / ACN

La comissió d’estudi sobre la regulació dels preus dels lloguers es va tornar a posar en marxa ahir després d’haver hagut d’aturar les seves sessions a causa de la pandèmia del coronavirus. En aquesta ocasió el debat va girar al voltant de les experiències d’altres ciutats internacionals.

Durant la sessió, els regidors que en formen part van escoltar diversos ponents que van explicar com funciona la regulació en altres països o ciutats, com per exemple Dinamarca o Berlín. Per la seva banda, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, va afirmar que el 40% d’habitatge de lloguer que hi ha actualment a Barcelona creixerà en els pròxims anys. “Entenem que regular preus és una mesura de present i de futur”, va afirmar. La regidora va explicar que la intenció del consistori és buscar un “equilibri” entre el dret a l’habitatge i l’interès dels propietaris i els llogaters.

Per la seva banda, el director adjunt de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, va afirmar que la regulació de preus no és l’única eina existent i va parlar d’opcions com són la política fiscal o les ajudes al pagament del lloguer.