Jordi Martí ha carregat contra Aigües de Barcelona durant la roda de premsa. Foto: Ajuntament

El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa per donar explicacions sobre el polèmic augment que han patit molts ciutadans en la darrera factura de l’aigua. Martí ha assegurat que l’augment no té res a veure amb la nova taxa de recollida de residus aprovada per l’Ajuntament i l’ha atribuït a Aigües de Barcelona. Segons el consistori, Aigües de Barcelona va fer una estimació, en el cas dels comptadors manuals, per compensar que durant els mesos de confinament no es van fer les lectures manuals i això ha provocat la crescuda de la facturació.

Durant la seva compareixença, Martí s’ha mostrat molt crític amb Aigües de Barcelona, que havia atribuït l’augment del preu de la factura a la nova taxa de residus. Segons el regidor de Presidència, això no és així perquè aquesta nova taxa només representa un augment d’entre quatre i vuit euros a les factures. Aigües de Barcelona, per la seva banda, ha redissenyat la factura de l’aigua per especificar amb claredat quina és la part de la factura que respon al pagament de l’aigua i quina part fa referència a altres conceptes.

Per acabar, Martí ha instat Aigües de Barcelona a fer “menys publicitat i ser més diligents a l’hora d’oferir un servei públic”. “Es tracta d’un error d’Aigües de Barcelona que no ha fet bé la factura. Punt final”, ha conclòs Martí.