El govern municipal que encapçala l’alcaldessa Ada Colau té la intenció de constituir una taula de ciutat a partir de dimarts que ve per definir “un gran pacte per Barcelona”. L’anunci el va fer ahir el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), que va explicar que l’objectiu és reimpulsar la ciutat “des de tots els punts de vista, començant per l’econòmic” per començar a buscar solucions per a la crisi provocada pel coronavirus.

Ahir també va donar explicacions el regidor de Presidència i Pressupostos, Jordi Martí (Bcomú), que va dir que de la taula de ciutat n’haurà de sortir un pla amb un horitzó d’un any i mig que inclogui propostes que farà l’Ajuntament i els agents socials, econòmics, culturals i científics, entre altres. Martí va admetre que caldrà modificar el pressupost de la ciutat.

Durant l’anunci del pacte, Collboni va afirmar que la ciutat afronta “una situació mai viscuda, per tant la resposta també ha de ser inèdita”. El primer tinent d’alcalde va dir que el pacte s’ha de basar en “la cohesió i l’equitat”. Martí, per la seva banda, va dir que cal anar cap a un model econòmic “més equilibrat” que permeti reforçar els serveis públics, millorar les polítiques d’habitatge i les polítiques relacionades amb la gent gran i els més petits.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram