Els veïns fa temps que s’oposen al projecte del Bisbat. Foto: Arxiu

La plataforma veïnal Salvem els Jardins del Bisbat, que s’oposa al projecte de l’Arquebisbat de construir una residència d’avis a l’espai contigu a la residència sacerdotal Sant Josep Oriol, a la confluència dels carrers Remei i Galileu, ha celebrat la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ordena l’enderrocament de part de l’ampliació de l’edifici de La Rotonda, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Des d’aquesta plataforma veïnal consideren que l’argument central de la sentència del TSJC respecte de La Rotonda “és totalment coincident amb el cas de l’edifici de Can Capellanets de la Fundació Sant Josep Oriol”. En el cas de l’edifici històric de La Rotonda, el tribunal ha argumentat que les reformes fetes vulneren el Pla Especial de Patrimoni Arquitectònic i, per tant, anul·la el Pla de Millora Urbana aprovat per l’Ajuntament el 2008 i la llicència d’obres concedida el 2011. D’aquesta manera, tot i que encara hi ha la possibilitat de presentar un recurs de cassació, la justícia dona la raó a l’associació veïnal Salvem La Rotonda. 

Des de Salvem els Jardins del Bisbat, doncs, afirmen que en el cas del pla especial de Les Corts, “no només es vulnera la conservació de volums, ja que es realitza una ampliació de volum en l´edifici protegit, sinó que també vulnera la conservació dels jardins, ja que es destrueix el jardí propi del convictori”.

AL·LEGACIONS
La publicació de la sentència sobre La Rotonda s’ha conegut mentre Salvem els Jardins del Bisbat està preparant les al·legacions contra el projecte. Des de l’entitat expliquen que quan les presentin es veurà que el jardí forma part de la parcel·la de l’edifici protegit.