Imatge d’un dels nous models de bus de la ciutat. Foto: Ajuntament

El districte tindrà a partir de la tardor la línia de bus ortogonal més llarga de la ciutat, la H4.

Quan entri en funcionament, aquesta línia de 27 quilòmetres de llarg unirà la Zona Universitària amb el barri del Bon Pastor, a Sant Andreu, després de donar la volta per tots els barris més muntanyosos de la ciutat i permetrà que aquests estiguin més ben connectats amb la Zona Universitària. Quan es posi en marxa l’H4, les línies de bus que passaran pel districte seran un total de set.

Durant la presentació de la nova fase de la xarxa d’autobusos, que també inclou la V11 i la V13, l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, el president de TMB, Joaquim Forn, i el director general de la mateixa entitat gestora, Jaume Tintoré, van fer un balanç de la implementació de la nova xarxa. Trias va recordar que les enquestes indiquen que la nova xarxa és coneguda pel 84% dels usuaris de l’autobús, que el 91% la consideren beneficiosa i que està valorada amb un 7,7 sobre 10. És per tot això que Trias va assegurar que “és un exit de futur”, al mateix temps que va afegir que el ritme d’implementació de la xarxa ortogonal ha de ser de tres a sis línies cada any.

Per la seva banda, Joaquim Forn va assegurar que “el que era un gran projecte avui ja és una realitat amb tretze línies en ple funcionament” i Joaquim Tintoré va aclarir que, en relació amb les possibles afectacions amb les línies convencionals, “n’hi pot haver alguna”. Tintoré tampoc va desmentir que es puguin suprimir algunes de les actuals línies.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram