Dotar el Districte d’un interès cultural i artístic complementari i a la vegada endreçar les mitgeres dels solars buits per evitar vandalismes. Aquest és l’objectiu del projecte que està impulsant el Districte i que crearà un recorregut de murals literaris en diferents indrets dels diversos barris.

Coincidint amb el centenari del naixement de Salvador Espriu, el poeta ha estat el primer escriptor recordat pel projecte. Dos murals a la cruïlla de Numància amb Anglesola homenatgen i expliquen la història d’un dels renovadors més destacats de la prosa catalana.

Molt a prop d’aquests dos mu­­­­­­rals, concretament a una altra paret del mateix solar, el projecte també recorda Mercè Rodoreda, una de les escriptores catalanes més influents, amb un altre gran grafit.

ARTISTES DESTACATS

Els murals fets fins ara són obra d’artistes urbans reconeguts a la ciutat. En primer lloc hi ha participat Cristian Arenas, conegut com Nados, fundador de Tois Estudi Creatiu. També ho ha fet Javier Gutiérrez, de sobrenom Inocuo, cofundador també de InocuoTheSign. Per últim, el col·lectiu artístic Kograffx també hi ha aportat la seva col·laboració.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram