correfoc

El 20è correfoc unitari recorrerà el nucli antic de les Corts. Foto: Districte

Els gegants i les gegantes, capgrossos, el foc i la dansa o els castellers són algunes de les activitats festives més antigues i habituals a les grans celebracions de la ciutat. Aquests elements són també protagonistes de la Festa Major de les Corts 2023.

Per començar, el Toc d’Inici, divendres 29 de setembre a la plaça Comas, que uneix tradició i modernitat amb les colles de diables del districte i el centre de creació de dansa i arts escèniques La Caldera. Una combinació que dona com a resultat un espectacle de llum, dansa i foc, amb un mapatge sobre la façana de la seu del Districte.

Tothom podrà gaudir de la festa al Matí de Festa Major, perquè si les festes majors són tradició, a les Corts no ens quedem enrere! El matí de dissabte 30 de setembre aplegarà gegants i gegantes, bèsties i tot el seguici popular. Començarà a la plaça de la Concòrdia a les 9 h amb la plantada, seguirà a les 10 h amb la repicada de campanes i la sortida del seguici popular, que arribarà a la plaça Comas per escoltar, a les 11.30 h, el pregó de la festa. Tot acabant, es farà el ball de pastorets, gegants, gegantes i bèsties, i a les 12.30 h es tancarà la matinal amb la Diada castellera.

El castell de focs del dia 8 clourà la festa oficialment

El foc també serà protagonista dissabte 30 de setembre amb el 20è correfoc unitari, que recorrerà el nucli antic de les Corts i acabarà amb la gran cremada final de les colles i les bèsties de foc, la traca final i la Revetlla de Foc Panarra. Dijous 5 d’octubre hi haurà una carretillada per Sant Ramon amb les colles del districte, i diumenge 8 d’octubre les espurnes es traslladaran a Can Rosés amb la tabalada i el correfoc cap a la plaça del Carme. El castell de focs del dia 8 a les 22 h clourà la festa oficialment.